ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ   ДО Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 44-ТО НАРОДНОТО

...
 ДО
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
 
ДО
Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 44-ТО НАРОДНОТО
Коментари Харесай

Декларация на Фондация Пълноценен живот срещу джендър идеологията

 ДО
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ДО

Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 44-ТО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

от участниците в протест, извършен на 17.03.2018 година на пл. Народно заседание, София

 

по отношение на: опитите за пробутване на „ джендър идеологията “ в българското общество, в това число посредством Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА МИНИСТРИ

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО КАРАЯНЧЕВА,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

 

На първо място желаеме изрично да изразим нашето опълчване на всяка форма на принуждение, в това число против дами и деца.

На второ място държим да е ясно, че с провеждания протест и с актуалната декларация не обслужваме никакви ползи на която и да е политическа мощ в България, нито ползи на непознати страни. Изразяваме единствено нашата персонална позиция – като български жители с християнски полезности, родолюбие и предпочитание за благополучието на народа ни.

Като българи с християнска нравственос сме уверени, че ролята на мъжа, дадена му от Бога, е да обича и да се грижи за своята жена и за децата си, както и да уважава всеки различен в обществото. Според Библията една от най-важните заповеди е човек да обича близък, както себе си, а „ любовта не прави зло на близък “.

Считаме, че е цивилен дълг на всеки човек, без значение дали е набожен или безбожник, да почита останалите и да им оказва помощ, както и че няма право да упражнява каквато и да е форма на принуждение против който и да било.

Проблемът с насилието в България, в това число домашното принуждение обаче няма да се реши с такива нормативни актове като Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, които целят подмолна замяна на християнските полезности с нездравословни аспекти на „ джендър идеологията “, както и насаждането на възгледа, че мъжете априори насилват и дискриминират дамите.

Насилието ще намалее единствено посредством умишлено създаване на християнски полезности в личността и обществото.

Поздравяваме Ви, господин министър-председател, както и целия Министерски съвет, че отменихте решението за внасяне в Народното събрание на законопроект за одобрение на проблематичната Конвенция и че оттеглихте този законопроект!

Смятаме обаче, че тази нездравословна за българските жители Конвенция не би трябвало още веднъж да се предлага на Народното събрание за одобрение, без значение какво ще е решението на Конституционния съд по въпроса, дали тя опонира на Конституцията на Република България.

 

Съображенията ни за тази безапелационна позиция са следните:

Конвенцията признава юридическата опция човек самичък да дефинира своя пол въз основа на негово вътрешно чувство, в прорез с открития при раждането му, и задължава страните да го защитят от принуждение на такава основа – член 4, пар. 3 от Конвенцията и параграф 53 от Обяснителния отчет към нея. Това демонстрира, че зад публично афишираната цел да се защитят дамите от принуждение се прикрива тактиката за последователно налагане на по този начин наречения „ трети пол “.

Според член 14, по отношение на член 4, пар. 3 от Конвенцията страните се задължават да образоват подрастващите на ненасилие, в това число по отношение на мъже, самоопределящи се като дами. Много обезпокоително е, че е планувано „ образоването “ да се организира от неправителствени организации без гаранции за тяхната почтеност и подготвеност, които ще усвояват и парични средства за тази своя активност (чл. 8 и 9).

Понятията в Конвенцията „ обществен пол “, „ обществени функции “, „ стереотипни функции за мъжете и дамите “ са неразбираеми и това разрешава разнообразни тълкувания и използване на наредбите на този юридически акт за целеустремено внедряване и налагане и на „ джендър идеологията “ в българското общество, а не само за ефикасна битка против принуждение над дами и деца.

Резерви във връзка с „ третия пол “ не са вероятни – член 78 от Конвенцията. Ако ги създадем, ще бъдат невалидни. Тълкувателни и обяснителни заявления в тази ситуация няма да имат правна мощ съгласно Виенската спогодба за правото на договорите. Затова, в случай че Народното събрание ратифицира така наречен Истанбулска спогодба, ще бъдем длъжни да прилагаме и проблематичните ѝ разпореждания. GREVIO ще следи за това.

Стратегията на „ джендър идеолозите “ е посредством разнообразни нормативни актове „ на парче “ да постановат „ третия пол “ в разнообразни публични сфери, до момента в който сферите станат задоволително доста, тъй че да се наложи генералното му узаконяване, с цел да се обезпечи „ тъждество пред закона “ (включително при сключването на брак и осиновяването на деца).

Идеята за така наречен „ трети пол “ е нездравословна за личността и обществото. Тя не почива на науката и на здравия разсъдък, съгласно които полът на индивида се дефинира при неговото раждане въз основа на биологични признаци. Изследванията в страните, в които е легализирана „ джендър идеологията “, демонстрират, че максимален % самоубийства е налице точно измежду хора, които сами дефинират или трансформират пола си съгласно вътрешното си чувство, в несъгласие с техния биологичен пол. Проучванията демонстрират също, че „ джендър идеолозите “ употребяват властови лостове и финансови средства, с цел да постановат своите показа на обществото, в това число и посредством образованието.

Умишлените всеобщи операции по отношение на деца посредством образоването им в учебните заведения води до тяхното прибързано сексуализиране и обърква тяхната еднаквост освен по отношение на пола им, само че и във връзка с цялостната им персона. Това има дълбоки психични последствия във всяка сфера на живота им, една от които е изпадане в депресивни положения и самоубийства. Други последствия са неспособността в зрелост да основават здравословни фамилии и да раждат деца, както и да дават положително образование на осиновени деца, което способства още повече за задълбочаване на демографския срив.

Тези големи увреждания за популацията, които ще аргументи въвеждането на „ джендър идеологията “ в България посредством законодателството и образованието съставляват опасност за  националната сигурност  на българското общество. Поради това е неотложно да се разпореди на държавните служби за сигурност да създадат задълбочено изследване и разбор на същността и деянията на „ джендър идеологията “ в страни като Англия, Швеция, Норвегия и други (както и в страни отвън Европейски Съюз – например Канада и САЩ), в това число на ранното образование на децата в детските градини и в учебните заведения по половост и въпроси за половата еднаквост в тези страни, и породените от това резултати. Въз основа на това службите за сигурност да дават на Министерски съвет отчет по въпроса съставлява ли опасност за националната ни сигурност въвеждането на „ джендър идеологията “ посредством законодателството и образованието в България. Ние също можем да помогнем за това изследване посредством материали и статистически данни.

Идеята за смяна на пола опонира на християнските полезности, които регламентират кое е обективно положително и кое е обективно зло. Безспорно съгласно Библията, върху която са се клели Левски и априлските въстаници, е безвластие (грях) човек самичък да дефинира и трансформира своя пол съгласно вътрешното си чувство, в несъгласие с биологичния му пол. Хора, които практикуват или утвърждават подобен грях, на процедура се бунтуват против Създателя, който ги обича и пожертва Сина си Христос на кръста, с цел да ги избави. Ако все пак не зачитат тази жертва и не се разкаят, ще бъдат наказани заслужено от Бога на безконечна погибел.

Християнските полезности дефинират българската еднаквост. Те са ни съхранили като народ през многовековната ни история без значение от другите асимилации, на които сме били подлагани. Ние не би трябвало да отстъпваме от тези древен морални устои по никакъв мотив и при никакви условия!

Поради пагубните резултати, които предизвиква „ джендър идеологията “ в редица западни страни – членки на Европейския съюз, и предвид на това, че  Република България е равноправен член на Европейски Съюз , най-настойчиво Ви призоваваме, уважаеми госпожи и господа, на които е предоставено упражняването на законодателната и на изпълнителната власт в Република България, в това число и българските евродепутати, и предвид на това, че България сега ръководи Европейския съюз, да предизвиквате в този съюз и в Съвета на Европа да бъде оповестена като нездравословно зло за личността и обществото концепцията за установяване и смяна на пола, в несъгласие с избрания при раждането. Вярваме освен, че „ и ний сме дали нещо на света “ (цитат от „ Епопея на забравените “, одата „ Паисий “ на Иван Вазов) в предишното, само че и има още какво позитивно да му дадем в този момент и в бъдеще. Ние не би трябвало рабски да възприемаме всичко от Европейския съюз и от Съвета на Европа против разнообразни „ дивиденти “, а единствено това, което е положително. От своя страна България  може  да бъде коректив за развиването на европейското семейство и да го защищити от саморазрушение.

Поради изложените съображения най-настойчиво и учтиво молим към всички вас,

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА МИНИСТРИ,

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО КАРАЯНЧЕВА,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

1. да не се внася в Народното събрание още веднъж законопроект за одобрение на обсъжданата Конвенция, без значение какво ще бъде решението на Конституционния съд за това, дали тя опонира на българската Конституция;

2. да се анулира нейното сключване от Република България, осъществено на 21 април 2016 година (чл. 7, алинея 3 от Закона за интернационалните контракти, член 42, т. 2 от Виенска спогодба за правото на договорите, член 80 от така наречен „ Истанбулска Конвенция “);

3. да се усъвършенства вътрешното ни законодателство в областта на отбрана от принуждение, без противоречиви моменти, каквито се съдържат в обсъжданата Конвенция;

4. да не се позволява в българското законодателство въвеждането на опция човек да дефинира и да трансформира пола си в прорез с избрания при неговото раждане посредством биологични характеристики;

5. юридически позволен да бъде и отсега нататък единствено бракът в сегашната му форма: непринуден съюз сред мъж и жена; това да не се променя;

6. държавните просветителни стандарти да не позволяват промотиране в образователния материал на така наречен „ трети пол “ и ранно „ полово образование “; сексуалното образование принадлежи на родителите, не на училището;

7. да се забрани публично в българската просветителна система работата на всевъзможни организации (НПО), промотиращи под разнообразни форми самоопределянето и смяната на пола в несъгласие с избрания при раждането; да им се забрани да организират неуместно ранно „ полово образование “;

8. да се вкара проучване на християнска нравственос като наложителен предмет в българското начално и приблизително образование;

9. да предизвиквате в Европейския съюз и в Съвета на Европа да бъде оповестена като нездравословно зло за личността и обществото концепцията за установяване и смяна на пола, в несъгласие с избрания при раждането; вместо това да се промотират християнските полезности като единствения метод за стабилно развиване.

Убедени сме, че по този метод ще се понижи освен насилието над дами и деца, само че и доста други противообществени прояви. Също – че това са значими ограничения за решаването на казуса с демографския срив, както и за благополучието на обществото в обществен, стопански, културен и политически проект.

гр. София, 17 март 2018 година

С УВАЖЕНИЕ,

УЧАСТНИЦИ В МИТИНГА И В ДЕКЛАРАЦИЯТА:
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР